Breng je team in beweging!

Via bokscoaching naar een zelfsturend en high performing team.

Team coaching voor high-performance teams

Een beetje afstand brengt vaak meer duidelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan ploegsporten… Terwijl de spelers op het veld focussen op het doel, gebeurt de team coaching vooral aan de zijlijn. De trainer houdt vanop afstand alle speldynamieken en patronen in het oog om onbenutte kansen te spotten en heldere instructies te communiceren.

Hetzelfde geldt voor strategisch leiderschap in bedrijven. Leidinggevenden moeten opportuniteiten snel herkennen en er slim op inspelen om de collectieve teamprestaties naar het gewenste topniveau te tillen. Benieuwd wat een externe team coach over jouw teamprestaties te vertellen heeft en hoe het nóg beter kan?

Performance driven

Louter operationele teams transformeren tot zelfsturende teams met optimale team performance, dat is de target! Door in te zetten op efficiënter en aangenamer samenwerken, optimaliseren we de globale teamprestaties. Daarbij vertrekken we steeds vanuit concrete doelstellingen en meetbare resultaten.

Wat wil jij bereiken met je team?

Maatwerk volgens een beproefd stappenplan

Hoe vaak we afspreken, wanneer en hoe lang? Alles is bespreekbaar, want bij Lead & Inspire is team coaching altijd maatwerk. Zelfs combinatietrajecten waarbij we live sessies op de werkvloer (of een gelegenheidslocatie) afwisselen met online opvolgmomenten zijn perfect mogelijk.

In grote lijnen verloopt bedrijfscoaching als volgt:

01

Kennismaken

Elk team coaching traject start met een verkennend intakegesprek om de doelstellingen te verhelderen. Wat wil je precies bereiken en welke uitdagingen pakken we eerst aan? Nadien ontvang je een samenwerkingsvoorstel op maat en de bijhorende tariefindicatie.

02

Team assessment

We verwelkomen je voltallige team (of een representatief deel ervan) inclusief de leidinggevenden voor een eerste overlegmoment. Van zodra we de huidige teamwerking helder hebben geschetst, is het tijd voor co-creatie. Samen bepalen we welke topics we gefaseerd behandelen in de volgende sessies.

03

Aanpakken & doorpakken

Tijdens praktijkgerichte pitstops wisselen we rust en actie af. Af en toe stilstaan om daarna nog effectiever vooruit te gaan, maar ook teams (soms letterlijk) in beweging brengen om vastgeroeste patronen beter te herkennen en te benoemen. Met deze inzichten zoeken we oplossingen die bij jouw team passen.
04

Debrief & successen vieren

We evalueren de geboekte vooruitgang. In welke mate is de betrokkenheid, verantwoordelijkheid en het vertrouwen tussen teamleden en afdelingen versterkt? Tenslotte blikken we ook vooruit welke aandachtspunten kritisch, wenselijk of nuttig zijn voor toekomstige team performance optimalisatie.

Al eens aan bokscoaching gedacht?

Verandering begint altijd bij beweging. Bij team coaching brengen we jouw team letterlijk in beweging om de gewenste transformatieprocessen te faciliteren. Hoe fysiek of sportief maken we onze sessies?

BOKS coaching: wat is dat?

Bij BOKS coaching doorlopen we heel bewust de verschillende fases van transformatie: Bewegen, Ontdekken, Koppelen en Stappen zetten. Een formule gebaseerd op de gekende theorie van F. Korthagen.

Om die abstracte stappen bewust te beleven en duidelijk te voelen is de bokssport uitermate geschikt. Basis boksoefeningen brengen lichaam én geest automatisch in beweging! Sterk in je schoenen staan in een actieve basishouding, evenwicht behouden bij elke versnelling en balanceren tussen kracht, focus en accuratesse, lichaamstaal analyseren, … het komt allemaal aan bod.

Tip!

Ook bij team coaching zijn enneagram assessments erg interessant. Een beter begrip van enneagram types faciliteert een constructieve en doeltreffende onderlinge communicatie en dus het gehele functioneren van het team. De enneagram test valt bovendien op individueel en op team niveau te interpreteren.

Veel gestelde vragen over team coaching in bedrijven

Praktijkgericht vanuit eigen ervaring​
Bij Lead & Inspire is leadership trainer Naziha El Handoussi de diepe spits. Na een management carrière van ruim 15 jaar bij een snel groeiende onderneming deelt zij haar niche expertise over team management met bedrijven in diverse sectoren.

Je kiest dus voor een externe teamcoach die theoretische kennis over management en leiderschapsontwikkeling moeiteloos koppelt aan de dagelijkse realiteit op de werkvloer.

Positief & proactief​.
Net zoals kleine frustraties op het werk snel uitmonden in grote risico’s zoals ziekteverzuim en personeelsverloop, werkt ook positivisme aanstekelijk. Met enkele aanpassingen om het welzijn, de teamspirit en de interne communicatie te bevorderen, werk je snel een positieve werksfeer én betere teamprestaties in de hand.

Met Lead & Inspire kies je voor een positief ingestelde teamcoach die focust op talent, potentieel en groei. Liever de weg vooruit met proactieve optimalisatie dan blijvend achteruitkijken met louter reactieve conflictbemiddeling

Een team zonder leider of een leider zonder team… dat werkt gewoon niet. Bij teamcoaching willen we niet alleen de synergie tussen de teamleden onderling, maar ook de wederzijdse communicatie tussen het team en de leidinggevende(n) bevorderen om high-performing en zelfsturende teams met een positieve feedbackcultuur te realiseren.

Natuurlijk gaan we conflicten op het werk niet uit de weg, alleen willen we die niet onnodig benadrukken. We focussen liever op positieve actiepunten dan op emotioneel beladen negativisme en verkiezen de proactieve weg vooruit boven een reactieve houding.

Voor team coaching in bedrijven werken we altijd een samenwerkingsvoorstel op maat uit en een prijsofferte met duidelijke projecttarieven zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Door de verbeterede teamprestaties verdient je investering zichzelf bovendien razendsnel terug.

Als je voelt dat:

  • individuele prestatiedrang de collectieve teamprestaties in de weg staat
  • er nog meer te halen is uit teamsynergie, samenwerking en positieve teamspirt.
  • er soms structuur en houvast ontbreekt om als team te accelereren.
  • dat collega’s hun talenten nog meer complementair kunnen inzetten en bundelen.

Via team coaching naar team spirit en team performance

Meer weten over de aanpak, tarieven en succesverhalen bij Lead & Inspire?