Welk enneagram type ben jij?

Krijg een beter inzicht in je kwaliteiten, drijfveren en valkuilen als leider.

Enneagram assessment met professionele toelichting

Zelfontwikkeling start bij zelfkennis. Pas als je een duidelijk beeld hebt van je intrinsieke sterktes, valkuilen, overtuigingen en drijfveren kan je een optimaal groeipad uitstippelen. Daarvoor is een enneagram assessment via Lead & Inspire erg interessant. Het is een van de meest gedetailleerde persoonlijkheidstesten en terecht de geprefereerde analysetool voor leiderschapsontwikkeling en team development.

Wat is een Enneagram?

Het enneagram is een theoretisch model dat dominante persoonlijkheidskenmerken herleidt tot één herkenbaar archetypisch profiel. Op basis van een uitgebreide vragenlijst beschrijft deze psychologische test persoonlijke talenten, valkuilen en drijfveren aan de hand van 9 enneagram types. Die 9 enneagram profielen en hun 27 subtypes verklaren in detail de individuele identiteit, gedragspatronen en het groeipotentieel. 

In tegenstelling tot de meeste andere persoonlijkheidstesten, herkent, benoemt en voorspelt een enneagram assessment ook onbewuste gedragspatronen gebaseerd op intrinsieke drijfveren. Belangrijke informatie voor gerichte en doelgerichte zelfontplooiing en dé reden waarom bedrijven enneagram persoonlijkheidsanalyses vaak inzetten bij leiderschapsontwikkeling en team development.

  • icons8-1 De Strikte Perfectionist
  • icons8-2 De Attente Helper
  • icons8-3 De Competitieve Presteerder
  • icons8-4 De Intense Creatieveling
  • icons8-5 De Loyale Scepticus
  • icons8-6 Motiveren en prestatieversnellend gedrag stimuleren 

  • icons8-7 De Enthousiaste Visionair
  • icons8-8 De Actieve Bepaler
  • icons8-9 De Aangepaste Bemiddelaar

De voordelen van een enneagram assessment

Meer inzicht in

Veel gestelde vragen over Enneagram

We bezorgen een persoonlijke link naar de online vragenlijst die je thuis invult. Doorgaans neemt het invullen van deze vragenlijst 30 à 45 minuten in beslag. Lead & Inspire ontvangt nadien een samenvatting van de resultaten. Die lichten we in detail aan je toe tijdens een persoonlijk debriefing gesprek. We verklaren je enneagram type, je groeipotentieel en hoe je deze informatie concreet in de praktijk kan inzetten om zelfbewuster, gelukkiger en succesvol te presteren op privé en professioneel vlak. Nadien sturen we ook het uitgebreid analyserapport van 42 pagina’s naar je toe.

Een enneagram assessment maakt altijd deel uit van een coaching traject. De kost voor de enneagram test zit dus inbegrepen in de coaching offerte. Net als het verklarend opvolggesprek waarbij we de resultaten van de enneagram analyse interpreteren (live of via videocall).

Voor enneagram analyses op teamniveau of als je meerdere individuele analyses tegelijkertijd wil inplannen, werken we steeds een prijsvoorstel op maat uit.

Zowel de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), Insight Discovery als het enneagram zijn tools om je dominante persoonlijkheidskenmerken te verkennen. De 3 persoonlijkheidstesten zijn allemaal gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde theorieën en gedetailleerde vragenlijsten. Het enneagram is echter de meest gedetailleerde persoonlijkheidstest omdat het ook rekening houdt met intrinsieke drijfveren. De vraag waarom we bepaalde keuzes maken is erg interessant om een groeitraject op maat uit te stippelen en sneller het gewenste resultaat te bereiken.

Een enneagram type rapport is bijzonder uitgebreid en gedetailleerd. De 9 enneagram types worden verduidelijkt aan de hand van visueel herkenbare kleurenschalen en worden vervolgens in detail beschreven. Doorgaans omvat een enneagram type rapport  42 pagina’s weetjes over je identiteit en je groeipotentieel!
Vraag een gratis voorbeeldrapport aan

Certified Enneagram Practitioner

Naziha El Handoussi van Lead & Inspire is Certified Enneagram Practitioner bij iEQ9. Je kiest dus voor een professional met de nodige kennis, ervaring en licenties voor professionele enneagram assessments met duidelijke vervolgadviezen.

Benieuwd naar jouw enneagram type?

Stel ons al je vragen over enneagram persoonlijkheidstesten of boek meteen een afspraak voor je eigen zelfontdekking in.